Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον πλούτο του χοιρινού με μια πινελιά γλυκύτητας, δημιουργώντας μια συγκλονιστική γευστική ισορροπία. Προετοιμάστε τη γεύση σας για μια αξέχαστη εμπειρία με αυτές τις απολαυστικές χοιρινές μπριζόλες!
Συστατικά:
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (περίπου 600 γρ.)
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνετε και βάζετε πάπρικα και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα Dijon και το ψιλοκομμένο σκόρδο για να φτιάξετε το γλάσο.
- Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια προθερμασμένη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.
- Τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, αλείφετε το γλάσο μελιού πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες, αφήνοντάς το να καραμελώσει ελαφρώς.
- Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε ζεστό. Συνδυάζονται υπέροχα με ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;