Το γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό αυτό στιφάδο είναι κρεμώδες, αλμυρό και χορταστικό. Είναι επίσης πολύ ευέλικτο, οπότε αν θέλετε να αλλάξετε τα φασόλια ή τα λαχανικά, μη διστάσετε.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 8–12 κομμάτια καπνιστό  μπέικον (περίπου 180gr), κομμένο σε κομμάτια 2cm
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 x 400gr κονσέρβες φασόλια κανελίνια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 100gr baby σπανάκι, περίπου 4 μεγάλες χούφτες (ή 1 μικρό λάχανο σαβαγιάρ, κομμένο και τριμμένο)
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε το μπέικον και συνεχίστε το τηγάνισμα για 2 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Διασκορπίζουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέτουμε τα φασόλια κανελίνια, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Θρυμματίστε πάνω από τον κύβο ζωμού και ανακατέψτε με 600ml νερό. Φέρτε το υγρό σε βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (αν χρησιμοποιείτε λάχανο αντί για σπανάκι, προσθέστε το σε αυτό το σημείο).
  4. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί καλά, ανακατεύοντας. Λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!