Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι “φιλικοί” στην κατάψυξη, εγκρίνονται από τα παιδιά και είναι έτοιμοι σε μόλις 20 λεπτά.
Συστατικά
- 1 κονσέρβα φασόλια garbanzo ή ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αυγό
- 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, σχισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού, χωρισμένη
Κατευθύνσεις
- Τοποθετήστε τα πρώτα 8 συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. προσθέστε 1/3 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού. Επεξεργάζεστε μέχρι να ενωθούν (το μείγμα θα είναι μαλακό). Δώστε σχήμα σε 1-1/2-in. μπάλες. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού σε ένα ρηχό μπολ. Προσθέστε απαλά μπάλες, μερικές κάθε φορά, και ρίξτε για να επικαλυφθούν. αποτινάξετε την περίσσεια.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 375°. Σε παρτίδες, τοποθετήστε τις μπάλες σε μία στρώση σε λαδωμένη φριτέζα αέρα. ψεκάστε με μαγειρικό σπρέι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, 11-13 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον φρέσκα σκισμένα φύλλα βασιλικού.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;