Η τέλεια συνταγή για αλμυρό τυρί – τρώγεται καλύτερα ζεστό αλείφεται άφθονα με βούτυρο! Αυτά τα scones είναι τόσο εύκολο να γίνουν για μεσημεριανό γεύμα ή πικνίκ.
Συστατικά
- 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πρέζα αλάτι
- 55gr βούτυρο
- 25gr ώριμο τσένταρ, τριμμένο
- 150ml γάλα
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί και μετά το γάλα για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε πολύ ελαφρά. Τραβήξτε το σε ένα στρογγυλό πάχος 2cm. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη 5 εκ. για να κόψετε τους γύρους και να το τοποθετήσετε στο ταψί. Ζυμώστε ελαφρά την υπόλοιπη ζύμη και κόψτε περισσότερα κομμάτια για να τα χρησιμοποιήσετε όλα.
- Αλείψτε με λίγο γάλα τις κορυφές των scones. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει. Ψύξτε σε μια σχάρα.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;