Η τέλεια συνταγή για αλμυρό τυρί – τρώγεται καλύτερα ζεστό αλείφεται άφθονα με βούτυρο! Αυτά τα scones είναι τόσο εύκολο να γίνουν για μεσημεριανό γεύμα ή πικνίκ.

Συστατικά

  • 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πρέζα αλάτι
  • 55gr βούτυρο
  • 25gr ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • 150ml γάλα

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί και μετά το γάλα για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε πολύ ελαφρά. Τραβήξτε το σε ένα στρογγυλό πάχος 2cm. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη 5 εκ. για να κόψετε τους γύρους και να το τοποθετήσετε στο ταψί. Ζυμώστε ελαφρά την υπόλοιπη ζύμη και κόψτε περισσότερα κομμάτια για να τα χρησιμοποιήσετε όλα.
  4. Αλείψτε με λίγο γάλα τις κορυφές των scones. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει. Ψύξτε σε μια σχάρα.

Καλή απόλαυση!