Ο αχινός είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες λιχουδιές της θάλασσας. Το ξεχωριστό του άρωμα και η μοναδική του γεύση τον κάνουν ιδανικό για γκουρμέ δημιουργίες. Στην ελληνική κουζίνα, οι αχινοί θεωρούνται εξαιρετικό έδεσμα και χρησιμοποιούνται συχνά σε συνταγές που αναδεικνύουν τη θαλασσινή γεύση. Σήμερα, θα σας παρουσιάσω μια συνταγή για αχινοσαλάτα, μια δροσερή και γευστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 5 αχινούς
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι baby
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Αχινού: Φορώντας γάντια, ανοίξτε τους αχινούς προσεκτικά με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι. Αφαιρέστε το εσωτερικό τους και διατηρήστε το σε ένα μπολ. Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν κομμάτια από το κέλυφος.
  2. Πλύσιμο και Προετοιμασία Λαχανικών: Πλύνετε καλά τη ρόκα και το σπανάκι. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  3. Ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε απαλά.
  4. Προσθήκη Αχινού: Τέλος, προσθέστε το εσωτερικό των αχινών πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε πολύ απαλά ώστε να μην διαλυθούν οι αχινοί.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως, συνοδευόμενη με φρέσκο ψωμί και ένα δροσερό λευκό κρασί.

Καλή απόλαυση!

Η αχινοσαλάτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα, που θα φέρει τη γεύση της θάλασσας στο πιάτο σας.

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα με Καπνιστό Τόφου και Μάνγκο