Η τελευταία σχέση σου άφησε την ίδια πικρή γεύση στο στόμα. Ήταν σα να ξαναείδες το ίδιο έργο και είχες πολλές deja vu στιγμές και με αυτόν τον σύντροφο. Γιατί όμως καταλήγεις με τους ίδιους τοξικούς τύπους; Πρέπει να πάρεις μία βαθιά ανάσα και να κάνεις ένα μικρό ταξιδάκι προς τον εσωτερικό σου κόσμο. Γιατί ίσως να συμβαίνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που όταν επαναλαμβάνονται, παύουν να είναι σύμπτωση.
Δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις με τον άλλον. Όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία και εάν δεν έχεις μάθει να βάζεις σε μία σειρά τις ανάγκες σου αλλά και που φτάνουν αυτές σε σχέση με τους άλλους, τότε η επαφή σου με τον κόσμο δεν μπορεί παρά να είναι προβληματική. Πρέπει να γνωρίζεις πόση από την ελευθερία σου επιτρέπεται να απλώσεις μπροστά στον άλλον και πόση αντίστοιχα εκείνος. Εάν δεν τα έχεις μάθει από μικρή αυτά, είναι δύσκολο να διορθωθούν μεγαλώνοντας.
Δεν ξέρεις πως είναι μία υγιή σχέση. Και όταν την βρίσκεις δεν έχεις ιδέα πως να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Νιώθεις πως έχεις πέσει από τα σύννεφα και δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Κι όμως αυτή την ισορροπία ανάμεσα στους δύο συντρόφους πολλές αργούν να την ανακαλύψουν και η τοξικότητα των προηγούμενων σχέσεων κυριαρχεί στα συναισθήματά τους. Η εμπειρία είναι πολύτιμη και μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχεις για την επαφή των δύο φύλων.
Λατρεύεις να φροντίζεις τους άλλους, όχι όμως και τον εαυτό σου. Τρέχεις για τους άλλους αλλά τον εαυτό σου τον αφήνεις τελευταίο. Είναι υπέροχο να δείχνουμε ενδιαφέρον, αλλά εάν θεωρείς τον εαυτό σου ως τελευταίο τροχό της αμάξης, τότε μην περιμένεις μεγάλα πράγματα από τις σχέσεις σου. Είσαι κατά το ήμισυ η βάση της και πρέπει να είσαι η ίδια πολύ γερή.
Διαλέγεις ατόμα που έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Ο οποίος ίσως και να μην είναι ο πιο υγιής. Ναι, δεν είναι εύκολο να στο πει κανείς κατάμουτρα, αλλά εάν επιλέγεις συνέχεια, υποσυνείδητα, άτομα που έχουν τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντίληψης τότε αυτό ίσως να μη καταλήγει πουθενά. Κάποιο άτομο που έχει πιο ανοιχτό μυαλό και βλέπει και από μία άλλη σκοπιά τα πράγματα μπορεί να βοηθήσει να αλλάξεις κάποια στερεότυπα που έχεις όσο αφορά στις σχέσεις.
Νομίζεις πως οι σχέσεις μοιάζουν με τις σειρές. Οι σχέσεις που είναι γεμάτες drama, πισώπλατες μαχαιριές και διαταραγμένα πρόσωπα φυτρώνουν μόνο στην τηλεόραση. Σίγουρα δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στην πραγματική ζωή, αλλά τόση extreme ψυχοπάθεια θα βρεις μόνο στο Μπρούσκο και στη Λάμψη. Κανένας δεν θα αντέξει δίπλα σου εάν είσαι μέσα στην υπερβολή σαν τηλεοπτικό σενάριο.
Δεν εξηγείς κάποια πράγματα στον άλλον. Σχέση με άντρα έχεις, όχι μέντιουμ. Ναι, πρέπει να νοιάζεται και να δείχνει ενδιαφέρον, ωστόσο δεν μπορεί να μαντεύει όσα έχεις στο μυαλό σου. Εάν είναι σημαντικό για σένα π.χ. ένα ζευγάρι να επικοινωνεί 5 φορές την ημέρα, πρέπει να του το πεις. Γιατί εάν εκείνος πιστεύει πως 2 φτάνουν, όταν δεν παίρνει τηλέφωνο το μυαλό σου αρχίζει να παίζει περίεργα παιχνίδια και να βρίσκεις αφορμή να σκεφτείς πως πάλι έπεσες σε κακή σχέση, είσαι άχρηστη στο dating κλπ.
Έχεις πείσει τον εαυτό σου πως δεν σου αξίζει μία υγιής σχέση. Εδώ πρέπει να ψάξεις από πολύ παλιά και τα παιδικά σου χρόνια γιατί συμβαίνει αυτό. Τι ήταν αυτό που σε έχει κάνει υποσυνείδητα να κάνεις αρνητικές σκέψεις που στο τέλος γίνονται η πραγματικότητά σου. Εάν μέσα σου βαθιά το πιστεύεις αυτό, τότε δύσκολα θα αλλάξει το παρόν σου. Στο χέρι σου είναι να αλλάξει.