της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Αυτά τα μαφινάκια με πεκάν θα κλέψουν την καρδιά των παιδιών σας αλλά και των παιδιών που κρύβετε μέσα σας!
Υλικά για 12 τεμάχια:
- 2 φλ. βρώμη αλεσμένη σαν αλεύρι
- 1 φλ. ταχίνι
- 1 φλ. μέλι
- 1 φλ. καρύδια πεκάν σπασμένα στο μουλτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 μήλο τριμμένο
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
Για το γλάσο:
- 2 κ.σ γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα light
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ψήνουμε σε φορμάκια στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς!
Βήμα 2: Όσο ψήνονται τα μαφινάκια φτιάχνουμε το γλασο απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το γλασο στο ψυγείο μέσα σε σακουλάκι μιας χρήσης.
Βήμα 3: Αφού παγώσουν τα muffins, τους κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και τη γεμίζουμε με το γλάσο, κόβοντας στην άκρη το σακουλάκι.
Βήμα 4: Στολίζουμε με καρύδια πεκάν και κανέλα και απολαμβάνουμε!
Εκτός από τα muffins έχω φτιάξει και την κεραμική πιατέλα με τα χέρια μου… 100% handmade όλο το άρθρο!
Καλή απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;