της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Αυτά τα μαφινάκια με πεκάν θα κλέψουν την καρδιά των παιδιών σας αλλά και των παιδιών που κρύβετε μέσα σας!

Υλικά για 12 τεμάχια:

  • 2 φλ. βρώμη αλεσμένη σαν αλεύρι
  • 1 φλ. ταχίνι
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 φλ. καρύδια πεκάν σπασμένα στο μουλτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

Για το γλάσο:

  • 2 κ.σ γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα light
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ψήνουμε σε φορμάκια στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς!

Βήμα 2: Όσο ψήνονται τα μαφινάκια φτιάχνουμε το γλασο απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το γλασο στο ψυγείο μέσα σε σακουλάκι μιας χρήσης.

Βήμα 3: Αφού παγώσουν τα muffins, τους κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και τη γεμίζουμε με το γλάσο, κόβοντας στην άκρη το σακουλάκι.

Βήμα 4: Στολίζουμε με καρύδια πεκάν και κανέλα και απολαμβάνουμε!

 

 

Εκτός από τα muffins έχω φτιάξει και την κεραμική πιατέλα με τα χέρια μου… 100% handmade όλο το άρθρο!
Καλή απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214