Αυτές οι τρεις εύκολες σάλτσες για σαλάτες είναι εξαιρετικά απλές για να τις φτιάξετε από τα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Το γαλλικό dressing (γνωστό και ως βινεγκρέτ) θα μεταμορφώσει οτιδήποτε από ανάμεικτα φύλλα σαλάτας μέχρι ντομάτες, αβοκάντο ή κονσέρβες φασολιών σε ένα νόστιμο συνοδευτικό ή απλό ορεκτικό. Δοκιμάστε ντρέσινγκ με μέλι και μουστάρδα με ζεστές μαγειρεμένες baby  πατάτες ως νόστιμο συνοδευτικό για λουκάνικα, χοιρινές μπριζόλες ή ψητό κοτόπουλο. Ανακατέψτε το dressing marie-rose (γνωστή και ως σάλτσα κοκτέιλ θαλασσινών) με μαγειρεμένες γαρίδες και σερβίρετε με φύλλα μαρουλιού Little Gem ή ψιλοκομμένο μαρούλι iceberg για ένα κλασικό ορεκτικό για κοκτέιλ γαρίδας ή μια γέμιση σάντουιτς.

Συστατικά

Για το γαλλικό dressing (βινεγκρέτ)

  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ιδανικά Dijon ή γαλλική
  • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το dressing με μέλι και μουστάρδα

  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί ή ξίδι μηλίτη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
  • 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το dressing marie-rose

  • 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (περίπου 75 g/2¾oz)
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • splash σάλτσα Worcestershire
  • πρέζα πιπέρι καγιέν

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ, βάζετε σε ένα μπολ το ξύδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Χτυπάμε σταδιακά το λάδι, 2-3 κουταλάκια του γλυκού τη φορά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο και το ντρέσινγκ να γίνει πηχτό και γυαλιστερό.
  2. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ με μέλι και μουστάρδα, βάζετε σε ένα μπολ το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Χτυπάμε σταδιακά το λάδι, 2-3 κουταλάκια του γλυκού τη φορά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο και το ντρέσινγκ να γίνει πηχτό και γυαλιστερό.
  3. Για να φτιάξετε το dressing marie-rose, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα ζυμαρικών Caesar με κοτόπουλο