Τρανή απόδειξη της παραπάνω δήλωσης αποτελούν οι συλλογές Πακιστανών σχεδιαστών μόδας που παρουσιάστηκαν στα τέλη Οκτώβρη στο Παρίσι στο πλαίσιο της Paris-Lahore-Karachi Fashion Week.
Κουρασμένος από τις εικόνες με τους βομβαρδισμούς και τις μπούρκες με τις οποίες έχει συνδεθεί το Πακιστάν, ο Kamiar Rokni θέλησε να παρουσιάσει και τη χώρα του ως ένα μέρος που η μόδα ανθίζει.
Τόσο οι Πακιστανοί σχεδιαστές όσο και οι επικεφαλής της προαναφερόμενης διοργάνωσης, επιμένουν πως σκοπός τους είναι μόνο η ανάδειξη της τοπικής βιομηχανίας μόδας – με το δυναμικό μερίδιο στο παγκόσμιο εμπόριο υφασμάτων – και όχι η εναντίωση τους απέναντι στο καθεστώς των Ταλιμπάν.
Βέβαια, όσο κι αν θέλουν να αποστασιοποιηθούν από τις πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος, τα ονόματα των σχεδιαστών Kamiar Rokni και Hassan Sheheryar Yasin αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους φανατικούς μουσουλμάνους και υπερσυντηρητικούς Ταλιμπάν γι’αυτό και οι ακριβείς τοποθεσίες των fashion shows δεν αποκαλύπτονταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Αναμφίβολα, ένα αναγκαίο μέτρο προστασίας.
Ο Hassan Sheheryar Yasin έχει επίσης δηλώσει πως δεν πρόκειται για «δικό τους πόλεμο» και παρουσιάζει τολμηρές δημιουργίες για άντρες.
Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας μόδας του Πακιστάν μιλούν για μια νέα γενιά Πακιστανών που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τη μόδα και αποζητούν μια μοντέρνα προσαρμογή των παραδοσιακών ενδυμασιών τους και για κεντημένα υφάσματα πολύ ανώτερης ποιότητας από εκείνα της γειτονικής Ινδίας.
πηγή: AFP
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!