Μπορεί η ιδέα της εμφάνισης με μπικίνι στην παραλία να αγχώνει αρκετές γυναίκες, αλλά έτσι γινόταν πάντα με το συγκεκριμένο είδος μαγιό: η θέα του προκαλούσε άγχος από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.
Για το λόγου το αληθές, το 1946 ο πρώην μηχανικός αυτοκινήτων, Λουί Ρεάρ, σχεδιάζει το μπικίνι και το παρουσιάζει όλο περηφάνια στα μοντέλα της επίδειξης του για να διαπιστώσει απογοητευμένος πως καμία δεν ήταν διατεθειμένη να το φορέσει. Ο Ρεάρ δεν το έβαλε εύκολα κάτω αφού είχε την φιλοδοξία να σχεδιάσει «το μικρότερο από το πιο μικρό μαγιό του κόσμου», δηλαδή να δημιουργήσει το μαγιό που θα ανταγωνιζόταν το «atom», το μικρό μαγιό που είχε σχεδιάσει ο αντίπαλός του, Ζακ Χέιμ, και τα κατάφερε! Το μπικίνι (που πήρε το όνομα του από το κοραλλιογενές νησί «Μπικίνι», γνωστό για τις πυρηνικές δοκιμές των Αμερικανών) ήταν μια επανάσταση. Αποτελούνταν από δύο μέρη ένα σουτιέν στο πάνω μέρος και δύο τρίγωνα που ενώνονταν με ένα κορδόνι στο κάτω. Ήταν λογικό τα μοντέλα της εποχής να σκανδαλιστούν από ένα τέτοιο ένδυμα. Ο Ρεάρ τότε στράφηκε στη Μισελίν Μπερνταρντίνι, μια στριπτιζέζ του Casino de Paris που έκανε την πρώτη της εμφάνιση με μπικίνι στη δημόσια πισίνα Molitor του Παρισιού.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι πρώτες που λάτρεψαν το μικροσκοπικό μαγιό ήταν οι Γαλλίδες καθώς είχαν βρει τον καλύτερο σύμμαχο για το καλοκαιρινό τους μαύρισμα. Οι Αμερικανίδες ήταν πιο επιφυλακτικές κι έτσι το μπικίνι κατόρθωσε να γίνει μόδα στις ΗΠΑ περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960.
Και βέβαια δεν ήταν λίγες οι σταρ της εποχής που εκμεταλλευθήκαν το γεγονός πως το μπικίνι ήταν το ένδυμα που έκανε την αντρική φαντασία να οργιάζει κι προώθησαν την καριέρα τους ποζάροντας για εξώφυλλα περιοδικών ή κάνοντας εμφανίσεις στο σινεμά, φορώντας το μικροσκοπικό μαγιό. Η Ρίτα Χέιγορθ πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Life φορώντας ένα λευκό μπικίνι και η Ούρσουλα Άντρες έγραψε ιστορία ως αναδυόμενο Bond Girl στην ταινία Dr.No.
Ας δούμε μερικές κινηματογραφικές εμφανίσεις με μπικίνι που έγραψαν ιστορία:
Μπριζίτ Μπαρντό, «Το κορίτσι με το μπικίνι», 1952
Τέσσερα χρόνια πριν την αξέχαστη εμφάνισή της στην ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναικά», η Μπαρντό τάραξε τα νερά με την εμφάνιση της ως «κορίτσι με μπικίνι». Είναι η αισθησιακή Γαλλίδα που τολμά.
Ούρσουλα Άντρες, «Dr. No», 1962
Δέκα χρόνια μετά την Μπαρντό το πρώτο Bond Girl, βγαίνει από τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και μπαίνει στο μυαλό κάθε άντρα με το μπεζ μαγιό της. Λεπτομέρεια η ασορτί ζώνη με μαχαίρι!
Ρακέλ Γούελτς, «Ένα εκατομμύριο χρόνια Π.Χ», 1966
Το «προϊστορικό» μπικίνι που δεν βράχηκε ποτέ αλλά του αξίζει μια θέση στη λίστα.
Ρόμι Σνάιντερ, «Η Πισίνα», 1969
Η πανέμορφη ηθοποιός είχε πολλές εμφανίσεις με μαγιό σε μια ταινία όπου οι περισσότερες σκηνές εκτυλίσσονται γύρω από την πισίνα σε μια βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα. Το μπικίνι και η ερωτική ένταση ανάμεσα στη Ρόμι Σνάιντερ και τον Αλαίν Ντελόν, δένουν μοναδικά.
Χάλι Μπέρι «Πέθανε μια άλλη μέρα», 2002
Η Χάλι Μπέρι τιμά την παράδοση που ξεκίνησε η Ούρσουλα Άντρες και βγαίνει από τη θάλασσα με ένα πορτοκαλί μπικίνι και κερδίζει την προσοχή του Τζέιμς Μποντ, Πιρς Μπρόσναν.
Αντζελίνα Τζολί, «Tomb Raider: Το Λίκνο της Ζωής», 2003
Μαύρο μπικίνι, Αντζελίνα Τζολί πάνω σε jet ski στα μυστηριώδη νερά της Σαντορίνης. Η Τζολί στην καλύτερη φυσική της κατάσταση μπορεί να μη φοράει το πιο αποκαλυπτικό μπικίνι στην ιστορία του κινηματογράφου αλλά η εικόνα της στοιχειώνει για πάντα το μυαλό αντρών και…γυναικών κάθε φορά που ξεκινούν δίαιτα και γυμναστική.
67 καλοκαίρια μετά το ντεμπούτο του, το μπικίνι δεν παύει να ντύνει υποτυπωδώς τα κορμιά των γυναικών.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!