Αυτή είναι μια βασική συνταγή και μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Διασκεδάστε και απολαύστε το σπιτικό κερί σας!

Υλικά:

  • Κερί (παραφίνη, σόγια, κερί μέλισσας ή μείγμα)
  • Φιτίλια
  • Αρωματικό λάδι
  • Διπλός λέβητας ή δοχείο ασφαλές για τη θερμότητα για την τήξη του κεριού
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Θερμόμετρο (προαιρετικό)
  • Δοχεία για την έκχυση του κεριού (όπως βάζα κεριών ή τενεκέδες)

Οδηγίες:

  1. Μετρήστε την ποσότητα κεριού που θα χρειαστείτε για τα δοχεία των κεριών σας.
  2. Λιώστε το κερί σε διπλό λέβητα ή δοχείο ασφαλές για τη θερμότητα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα αρωματικού λαδιού στο λιωμένο κερί και ανακατέψτε καλά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε 57gr αρώματος ανά κιλό κεριού.
  4. Αφαιρέστε το κερί από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει στους 65-75 βαθμούς Κελσίου.
  5. Βουτήξτε το φυτίλι στο κερί και τοποθετήστε το φυτίλι στο κέντρο του δοχείου για κερί, στερεώνοντάς το με μανταλάκι ή άλλο παρόμοιο υλικό.
  6. Ρίξτε το κερί στο δοχείο, αφήνοντας περίπου 3 εκ. χώρου στην κορυφή.
  7. Αφήστε το κερί να κρυώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το ανάψετε.
  8. Κόψτε το φυτίλι σε 3 εκ. πριν το ανάψετε κάθε φορά και απολαύστε το κερί σας!

Σημείωση:

-Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κεριού για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του κεριού είναι κατάλληλη.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά για να φτιάξετε φυτίλι, λίγο φυσικό φυτίλι όπως βαμβάκι ή κάνναβη και κάποιο προκερωμένο φυτίλι με γλωττίδα

-Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα και το άρωμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.