Ένας καλός σεφ δεν οφείλει την επιτυχία μόνο στο ταλέντο αλλά και στον τρόπο που οργανώνει την κουζίνα του. Αν επιδιώκετε από απλός σεφ να γίνετε μάστερ σεφ θα χρειαστεί να έχετε κοντά σας τα ακόλουθα, τέσσερα πράγματα:
1. Αλάτι
Το αλάτι είναι το συστατικό που αναδεικνύει τη γεύση του φαγητού που μαγειρεύεται, μειώνοντας παράλληλα την πικράδα που βγάζουν άλλα συστατικά. Πολλοί σεφ υποστηρίζουν πως είναι χρήσιμο το αλάτι να αποθηκεύεται σε ένα μπολ αντί για το shaker γιατί συχνά χρειάζεται να προσθέσετε μόνο μια μικρή πρέζα. Σε κάθε περίπτωση η συσκευασία με το αλάτι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στην εστία της κουζίνας και όχι κρυμμένη σε κάποιο ντουλάπι.
2. Λάδι
Οι μεγάλοι σεφ προτιμούν να συσκευάζουν το λάδι σε μια ολιέρα (μπουκάλι με ειδικό στόμιο) για να ελέγχουν πιο εύκολα την ποσότητα που χρησιμοποιούν. Είτε κρατάτε το ελαιόλαδο (ζούμε στην Ελλάδα εξάλλου) σε μια ολιέρα, είτε στο μπουκάλι του εμπορίου, η θέση του είναι δίπλα στο αλάτι. Μη φοβηθείτε πως μπορεί να χαλάσει, συνήθως το χρησιμοποιούμε τόσο συχνά που η αντικατάσταση προλαβαίνει τη πιθανή μετάλλαξη.
3. Οι ξύλινες κουτάλες
Τις χρησιμοποιείτε σε κάθε μαγειρική διαδικασία γι’αυτό και τους αξίζει μια περίοπτη θέση κοντά στη συσκευή κουζίνας αντί για το συρτάρι. Αποφασίστε αν σας βολεύει να τις κρεμάσετε σε γάντζους ή να τις έχετε συγκεντρωμένες σε ένα βάζο.
4. Γάντια φούρνου/Πιάστρες
Θέλετε να βγάλετε από τη φωτιά ένα ζεστό τηγάνι, μια κατσαρόλα, ένα ταψί; Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ψάχνετε τα γάντια φούρνου ή τις πάνινες πιάστρες σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι. Γι’αυτό φροντίστε να έχετε πάντα κρεμασμένα κοντά στη συσκευή κουζίνας τα γάντια φούρνου και τις πιάστρες.
Τώρα, μπορείτε να επισκεφθείτε τη στήλη What’s Cooking για να ανακαλύψετε την επόμενη συνταγή που θα ετοιμάσετε.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!