Η μαύρη τρούφα θεωρείται το καλύτερο, βρώσιμο μανιτάρι από τους γαστρονόμους. Το λάδι του περιέχει άρωμα μαύρης τρούφας και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Χάρη σε αυτό το ασύγκριτο άρωμα και τη γεύση της μαύρης τρούφας, μια συνταγή με απλά υλικά αποκτά εκλεπτυσμένη και μοναδική γεύση.

Συνταγή με Tagliolini με λάδι τρούφας, μυρωδικά και παρμεζάνα

Υλικά
1 πακέτο Tagliolini με τρούφα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι μαύρης τρούφας
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο στο ελαιόλαδο. Βράζουμε τα tagliolini σε αλατισμένο νερό έχοντας προσθέσει λίγο γάλα και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο νερό. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με τα σωταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ραντίζουμε με το λάδι τρούφας. Γαρνίρουμε τα πιάτα μας με λίγο δενδρολίβανο.

Αν θέλετε να πειραματισθείτε και εσείς με ιταλικές συνταγές που να έχουν άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας μπορείτε να κάνε Like & Share το συγκεκριμένο post που θα το βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και ένας τυχερός θα κερδίσει ένα Λάδι μαύρης τρούφας 500ml, TARTUFI και μια συσκευασία Tagliolini με τρούφα, από το Ιταλικό delicatessen του Smart Avenue.

tagliolini-toscani

mavri-troufa-oil

O διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, τα μεσάνυχτα και ο νικητής θα αναδειχθεί την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του That’s Life.

Όροι Συμμετοχής