Το ταξίδι στην καρδιά ενός ποτηριού που ξεκίνησε στο Λονδίνο με μοναδική, πρωτοπόρα, θεατρική, μουσική και καλλιτεχνική παράσταση Symphony in Blue, το Johnnie Walker Blue Label συνεργάστηκε με τον ταλαντούχο Έλληνα Chef Ari Vezené για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στους καλεσμένους του Vezené, την απόλυτη εμπειρία αισθήσεων ενός ουίσκι dinner.
Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν μία πανδαισία γεύσεων αφιερωμένη στα βασικά γευστικά χαρακτηριστικά του κορυφαίου blended ουίσκι. Με την υπογραφή του μοναδικού chefAriVezené, το γεύμα ξεκίνησε με την ενότητα toshare που περιλάμβανε: γαρίδα γάμπαρη αμβρακικού με φράουλες lime και ajipanca, φρέσκο χτένι από νήσους Φερόε με osetracaviar, ανθό μήλου και λευκή σοκολάτα/ παρφέ φουά γκρα με προζυμένιο ψωμί και βερίκοκο και τέλος, ελάφι ταρτάρ με κρόκο ορτυκιού, παγωτό blue & αμύγδαλο. Την ενότητα toshare πλαισίωσαν whiskypunches – ένα λευκό και ένα ροζέ, σερβιρισμένα σε κανάτες.
Η πανδαισία γεύσεων συνεχίστηκε με την ενότητα tofeast που περιλάμβανε: flap wagyu με καφέ Arabica, ginger, μανιτάρια εποχής & μαύρη τρούφα / αρνίσιο γλυκάδι λαιμού με αυγοτάραχο τρικαλινού, καπνιστό τσάι και πουρέ λαγόχορτου και τέλος, αχνιστά κυδώνια & μύδια με πιπέρι Sarawak, αρμπαρόριζα και shiro miso, που έδεσαν εξαίσια με το perfectserve, με παγωμένο κρυστάλλινο νερό.
Εξαιρετική εντύπωση άφησαν κάποια πιάτα-έκπληξη όπως τα φρέσκα στρείδια με φρούτο του πάθους και reduction από το μοναδικό ουίσκι, ή ο πάνφρεσκος αστακός που ψήθηκε στον επιβλητικό φούρνο με ξύλο ελιάς του Vezené.
Το γεύμα ολοκληρώθηκε με την ενότητα to indulge και με ποικιλία μπλε τυριών, Glazed Apple Tart Tatin και Dulcey and Tonka Bean Gelato, που συνοδεύτηκε από το Johnnie Walker Blue Label cocktail “Blue for Sweet” με Tonga beans, σταφίδα Κρήτης, γλυκό κρασί Μαλαγούλια 2005 και σιρόπι σφένδαμου με γλυκά μπαχαρικά.
Τα ποτά της βραδιάς για αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό whiskyexperienceevent, επιμελήθηκε ο Τέλης Παπαδόπουλος, ο διεθνούς φήμης Έλληνας bartender και Παγκόσμιος νικητής του WorldClassBartenderoftheYear των ReserveBrands της Diageo, ενώ τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος (Εsthete Music Design) με ένα tailor made, ultra stylish, vintage set, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σάουντρακ.
Για το γεύμα με το Johnnie Walker Blue Labelο Chef Ari Vezené δήλωσε: “Έχοντας σαν αφετηρία μας τη σπανιότητα του brand, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια εξίσου σπάνια εμπειρία γεύσεων. Στο πλαίσιο του foodpairing με το Johnnie Walker Blue Label, πειραματιστήκαμε με ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει το ελληνικό terroir και κληρονομιά γεύσης. Παντρέψαμε πρώτες ύλες από τη γη και τη θάλασσα με στόχο να προκαλέσουμε όλες τις αισθήσεις των καλεσμένων μας και να συνθέσουμε τη πλούσια γευστική παλέτα του Johnnie Walker Blue Label με ιδιαίτερες και μοναδικές γεύσεις”