Η 87η απονομή των βραβείων Όσκαρ αποτελεί παρελθόν αλλά κάποιες στιγμές συζητιούνται ακόμα.
Ο Neil Patrick Harris μπορεί να επένδυσε στο καλύτερο χαρτί του, την απόδοση του στα μιούζικαλ, αλλά φαίνεται πως το κοινό αποζητούσε το μοναδικό χιούμορ της Ellen DeGeneres. Έτσι, η φετινή τελετή συγκέντρωσε την προσοχή 36,3 εκατομμυρίων Αμερικανών με το ποσοστό τηλεθέασης να μειώνεται κατά 18% σε σχέση με πέρσι και να σημειώνει το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 6 ετών.
Η τελετή είχε πολλά πολιτικοκοινωνικά μηνύματα. Το “χορό” άνοιξε η Patricia Arquette, νικήτρια του Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο “Boyhood”, η οποία άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για τις μητέρες της Αμερικής που έφεραν στον κόσμο κάθε φορολογούμενο πολίτη τονίζοντας πως πρέπει να αμείβονται το ίδιο με τους άντρες. Ο λόγος της κέρδισε την έντονη επευφημία της Meryl Streep.
Ο σεναριογράφος Graham Moore δέχτηκε συγκινημένος το Όσκαρ για την Καλύτερη Διασκευή Σεναρίου για το “Imitation Game” και δεν δίστασε να κάνει μια πολύ δυνατή δήλωση ενάντια στο bullying λέγοντας ‘’Στα 16 μου αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω και τώρα βρίσκομαι εδώ. Θα ήθελα αυτή η στιγμή να αφιερωθεί σε εκείνο το παιδί που νιώθει ότι δεν ανήκει πουθενά. Ανήκεις. Μείνε περίεργος. Μείνε διαφορετικός κι όταν έρθει η σειρά σου και σταθείς σε αυτή τη σκηνή σε παρακαλώ πέρασε το ίδιο μήνυμα και στους άλλους’’.
Μία από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του τραγουδιού “Glory” που γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας “Selma” από τους John Stephens και Lonnie Lynn – γνωστοί ως John Legend and Common. Όταν αργότερα οι δύο δημιουργοί δέχτηκαν το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού έδωσαν έναν από τους πιο δυνατούς και καυστικούς λόγους στην ιστορία του θεσμού καθώς μίλησαν για τον αγώνα περί ίσων δικαιωμάτων ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή φύλου τονίζοντας πως η ταινία “Selma” παρουσιάζει την πορεία του Dr. Luther King προς την πόλη Selma που έλαβε χώρα 50 χρόνια πριν αλλά η στιγμή για τον αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη είναι τώρα. Επίσης, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο γεγονός πως οι ΗΠΑ είναι το κράτος με τους περισσότερους φυλακισμένους στον κόσμο με τους περισσότερους κρατούμενους να είναι Αφρο-Αμερικάνοι στηλιτεύοντας το γεγονός πως το ποσοστό μαύρων φυλακισμένων είναι πιο υψηλό από την εποχή της δουλείας, το 1850.
Η ερμηνεία του τραγουδιού όπως και ο νικητήριος λόγος τους προκάλεσε έντονη συγκίνηση στο κοινό με τους David Oyelow (πρωταγωνιστή της ταινίας “Selma”), Jessica Chastain και Chris Payne να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.
Η μουσική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βραδιά γιατί εκτός από τη μουσική εισαγωγή του Neil Patrick Harris και της Anna Kedrick, η Lady Gaga μάγεψε το κοινό με την υπέροχη φωνή της όταν ερμήνευσε το τραγούδι “The Hills Are Alive” από τη “Μελωδία της Ευτυχίας”, σημαδεύοντας έτσι την επέτειο των 50 ετών από την προβολή της ταινίας. Η ερμηνεύτρια υποδέχτηκε στη συνέχεια στη σκηνή την πρωταγωνίστρια της ταινίας, Julie Andrews.
H ταινία “Birdman” αποδείχτηκε ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αφού κέρδισε εκτός από το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το Όσκαρ Σκηνοθεσίας που πήρε ο Alejandro Gonzalez Iñárritu, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου (Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris και Armando Bο) και Καλύτερης Κινηματογράφησης (Emmanuel Lubezki). Μεγάλος χαμένος της βραδιάς, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Michael Keaton που φαίνεται να ήλπιζε σε νίκη, αφού τα στοιχήματα φανέρωναν μάχη στήθος με στήθος με τον νικητή της κατηγορίας Eddie Redmayne, και ο φακός της κάμερας κατόρθωσε να φανερώσει τη στιγμή οπού μαζεύει το χαρτί στο οποίο προφανώς είχε γράψει το νικητήριο λόγο του.
Όταν έγινε τη παραλαβή του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και ο Alejandro Gonzalez Iñárritu έδωσε το λόγο στον Michael Keaton δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως ”Ποιον κοροϊδεύουμε; είναι υπέροχο να στέκεσαι εδώ, σε αυτή τη σκηνή”.
Ο οικοδεσπότης της τελετής βέβαια, τίμησε με τον τρόπο του την ερμηνεία του Keaton αφού εμφανίστηκε με το εσώρουχο του στη σκηνή του Dolby Theatre μιμούμενος μια χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία “Birdman”.
Τέλος, η βραδιά είχε τις selfie στιγμές της…
…αλλά και πολλή αγάπη με πρωταγωνιστές τα νιόπαντρα ζευγάρια!
Και του χρόνου με μια πιο σύντομη τελετή και με υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης για τους παραγωγούς.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!