Ο χειμώνας είναι εδώ και η διάθεσή μας είναι για να χουχουλιάσουμε, να ζεσταθούμε και να απολαύσουμε την παρέα μας μαζί με ένα ζεστό τσάι κανέλλας και μήλου. Ακόμα και οι κούπες μπορούν να μας βάλουν στην cozy διάθεση που θέλουμε.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες για υπέροχες cute κούπες από την Sinsay που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τις φίλες σας σε ένα tea party!

Κρεμ κούπα 

Ταιριάζει υπέροχα με όλα τα σερβίτσια και μπορεί να γίνει δική σου μόνο με 3,99 ευρώ!

Γαλάζια κούπα με χρυσές λεπτομέρειες

Κεραμική κούπα που μπορείς να βρεις σε πολλά διαφορετικά χρώματα και να την κάνεις δική σου μόλις με 3,49 ευρώ.

Vintage κούπα με πιατάκι

Βάλε μια vintage πινελιά με αυτό το φλυτζάνι και το ασορτί πιατάκι του. Μπορείς να το αποκτήσεις μόνο με 6,99 ευρώ.

“Hello” 

Άλλη μία κούπα μαζί με το πιατάκι της που σου λέει “hello”. Μπορείς να την αποκτήσεις μόνο με 6,99 ευρώ.

Πουά κούπα με καπάκι

Μαύρη με χρυσές βούλες αλλά και ξύλινο προστατευτικό καπάκι. Μπορείς να την κάνεις δική σου μόνο με 4,99 ευρώ.

Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό τσάι και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Απλά ακολούθησε την συνταγή για ένα ξεχωριστό τσάι βανίλιας λάτε.

Τα μπαχαρικά Masala chai μπορούν να περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά συστατικά με βάση τον μάγειρα, όπως ακριβώς και η σκόνη κάρυ. Αυτό το σπιτικό μείγμα μπαχαρικών Chai χρησιμοποιεί κοινά μπαχαρικά chai, αλλά σημειώστε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που χρησιμοποιούνται τοπικά σε ινδικά μείγματα. Συχνά, το παραδοσιακό masala chai χρησιμοποιεί ολόκληρα μπαχαρικά ή απαιτεί από τον μάγειρα να αλέσει ολόκληρα μπαχαρικά σε γουδί και γουδοχέρι. Αυτό το μείγμα χρησιμοποιεί αλεσμένα μπαχαρικά για απλότητα και σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα σε συνταγές ψησίματος. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε για τα μπαχαρικά chai:

  • Κανέλα
  • Τζίντζερ
  • Κάρδαμο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Γαρίφαλο
  • Σπόρος μάραθου
  1. Το πιο σημαντικό μέρος ενός chai latte βανίλιας είναι το αφρόγαλα! Θα χρειαστείτε λίγη τεχνική για να αποκτήσετε τον τέλειο αφρό και λίγο εξοπλισμό.
  2. Το καλύτερο γάλα για ένα τσάι latte; Το αγαπημένο μας είναι το γάλα 2%. Χρησιμοποιήστε πλήρες γάλα αν σας αρέσει πιο πλούσιος latte, αλλά αποφύγετε το άπαχο.
  3. Ζεσταίνουμε το γάλα στους 150 βαθμούς (ζεστό). Η θερμοκρασία είναι σημαντική για τον τέλειο αφρό. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για καλύτερα αποτελέσματα. Ή περιμένετε μέχρι το γάλα να είναι ζεστό στην αφή με μερικές μικρές φυσαλίδες να αρχίζουν να σχηματίζονται εξωτερικά, αλλά δεν σιγοβράζει ακόμα.
  4. Χτυπήστε το για 1 λεπτό.

Αυτό το chai latte βανίλιας είναι φτιαγμένο για να είναι αρκετά γλυκό! Εάν είστε συνηθισμένοι σε σούπερ ζαχαρούχα ποτά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο γλυκαντικό εκ των προτέρων. Να τι μας αρέσει να χρησιμοποιούμε για να το γλυκάνουμε σωστά:

  • Σιρόπι σφενδάμου (αγαπημένο). Το σιρόπι σφενδάμου είναι το αγαπημένο μας φυσικό γλυκαντικό για ροφήματα: προσθέτει νότες χωρίς γεύση σφενδάμου. (Το χρησιμοποιούμε και για κοκτέιλ.)
  • Απλό σιρόπι. Το απλό σιρόπι έχει περισσότερο μια έντονα γλυκιά, απλή γεύση.
  • Μέλι ή σιρόπι αγαύης. Αυτά τα φυσικά γλυκαντικά προσθέτουν επίσης απαλή γλυκύτητα.

Καλή απόλαυση με τις φίλες σου!