Μετά τα 30 συνειδητοποιούμε ότι ο χώρος που ζούμε είναι πολύ σημαντικός για την ποιότητα της ζωής μας. Όταν ήμασταν νέοι το μόνο που χρειαζόμασταν για να είμαστε ικανοποιημένοι ήταν ένα κρεβάτι και στέγη πάνω από το κεφάλι μας. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια αντικείμενα που δεν έχουν θέση πλέον στο ενήλικο σπίτι μας. Πάρτε ιδέες για το ποια από αυτά τα αντικείμενα ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείτε.
Το να επικρατεί χαμός στην ντουλάπας μας μπορεί να δημιουργήσει ένα boomerang effect και να έχουμε χάος σε όλο το σπίτι. Εάν η ντουλάπες σας δεν είναι καλά οργανωμένες θα καταλήξετε να πετάτε τα ρούχα σας από εδώ και από εκεί. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά. Επενδύστε σε ποιοτικές «χνουδωτές» ή ξύλινες κρεμάστρες που δεν αφήνουν τα ρούχα να πέσουν κάτω. Ταυτόχρονα, δεν θα μπλέκονται μεταξύ τους.
Ναι, είναι πολύ cool να έχετε διάφορα σφηνοπότηρα στην συλλογή σας. Όμως, δεν είναι χρήσιμα, πιάνουν χώρο και ας το παραδεχτούμε, τα χρησιμοποιείτε πολύ σπάνια. Είναι πολύ ψηλά στην λίστα με τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πια. Αντ’ αυτού, κρατήστε λίγα, τα αγαπημένα σας. Το ίδιο ισχύει και τα υπόλοιπα ποτήρια για αλκόολ. Χρειάζεστε μόνο μερικά.
3. Τα συγγράμματα από τα φοιτητικά σας χρόνια
Σας έμαθαν πολλά, είναι ακριβά, είναι σημαντικά μα… δεν θα τα ξανά διαβάσετε ποτέ. Εάν επιμένετε ότι δεν θέλετε να τα πετάξετε, τουλάχιστον βάλτε τα στην αποθήκη. Εάν πάλι τα κρατάτε στην βιβλιοθήκη για αισθητικούς λόγους, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτόν τον χώρο με πολύ καλύτερα διακοσμητικά. Plus, τα πολλά βιβλία δημιουργούν πολύ «θόρυβο» στο δωμάτιο.
4. Ρούχα που δεν σας κάθονται καλά
«Αυτό εδώ το πήρα στις εκπτώσεις σε πολύ καλή τιμή αλλά δεν μου κάθεται καλά, το έχω για όταν χάσω αυτά τα 3 κιλά που θέλω». Σας ακούγεται γνώριμο; Ξεφορτωθείτε όλα τα ρούχα που δεν σας κάνουν ή δεν κάθονται καλά πάνω σας. Όταν και εάν αλλάξει το σώμα σας ή οι συνθήκες, θα κάνετε τότε στοχευμένες αγορές ώστε να πάρετε αυτά που χρειάζεστε. Το να έχετε ένα σωρό ρούχα που φοράτε μία στο τόσο, καθιστά πιο δύσκολο να βρίσκετε τα ρούχα που φοράτε συχνά και είναι πραγματικά χρήσιμα.
Παρομοίως με τα λευκά είδη, πετάξτε όλα τα παλιά σας σεντόνια, καλύμματα και πετσέτες που έχουν γίνει σκληρές. Είναι πολύ καλύτερο να έχετε λίγα είδη, ποιοτικά και καλά. Στην ενηλικίωση είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλά σεντόνια, παπλώματα, πετσέτες κτλ. Επίσης, μπορείτε να δωρίσετε τα παλιά σας σε κοινωφελείς οργανισμούς ή απευθείας σε άστεγους. Θα αποκτήσουν «δεύτερη ζωή» και θα φανούν έτσι πολύ πιο χρήσιμα.
Είναι ωραίο κάποια αντικείμενα να μας θυμίζουν τις ωραίες μας αναμνήσεις. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε το σπίτι σας «μουσείο». Καλύτερα να κάνετε συλλογή από καρτ ποστάλ και να τις βάζετε όλες σε ένα άλμπουμ παρά να γεμίζετε το σπίτι με διακοσμητικά σουβενίρ. Κούπες από κάθε χώρα που επισκέπτεστε; Χρειάζεστε μόνο 2 (το πολύ). Αναμνηστικό θερμόμετρο από την Καλαμάτα το 2003; Όχι, δεν ομορφαίνουν το σπίτι ούτε έχουν καμία θέση σε αυτό.Αντικαταστήστε πολλά από τα σουβενίρ με μικρά φυτά εσωτερικού χώρου και θα δείτε κατευθείαν το σπίτι σας «να αναπνέει».