Καλά δεν χρειάζεσαι εμένα για να σου πω πόσο έχει αλλάξει το φλερτ σήμερα (αν είσαι 30+ όπως εγώ μάλλον θα θυμάσαι ακόμα τα ραβασάκια στο σχολείο και τις συνομιλίες στο σταθερό τηλέφωνο). Αν ζεις λοιπόν ακόμα στο single-ville και θέλεις να μάθεις ή να τσεκάρεις πως δεν κάνεις τα ακόλουθα λάθη στο online φλερτ, ιδού ένας συνοπτικός οδηγός:
Όσο αστείο και αν σου φαίνεται, καλού-κακού τσέκαρε το relationship status. Ναι, κάποιοι είναι τόσο θρασείς (ή υπερβολικά ειλικρινείς, είναι θέμα οπτικής γωνίας) και φλερτάρουν ενόσω είναι σε σχέση δηλωμένη στην κοινότητα του Facebook. “Τι πάει να πει δεν ήξερες πως είμαι δεσμευμένος;” θα σε ρωτήσει και στο τέλος.
Το online φλερτ έχει συχνά συνδεθεί με το πολύ τολμηρό φλερτ. Αν σου αρέσει πραγματικά αυτός που συνομιλείς, δοκίμασε να πιάσεις μια κανονική κουβέντα όπως θα έκανες αν είχατε βγει κανονικό ραντεβού. Μην παρασύρεσαι, μόνο και μόνο επειδή αλλάζει το πλαίσιο της επικοινωνίας (βρίσκεσαι μπροστά σε μια οθόνη) δεν σημαίνει πως χρειάζεται να κάμψεις και όλες τις αντιστάσεις σου.
Βασικά, εκείνο το ραντεβού δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Καλή η online επικοινωνία, πολλοί άνθρωποι μάλιστα “λύνονται” πολύ πιο εύκολα με αυτόν τον τρόπο, αλλά καλό είναι να μην καθυστερήσει να προκύψει και η συνάντηση γιατί αλλιώς λειτουργούν δύο άνθρωποι όταν βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο.
Μην χρησιμοποιήσεις πολύ γρήγορα υποκοριστικά. Μωράκι, καρδούλα, μανάρα, γκομενάρα κτλ. Όπως λέει και η cult Κατερίνα Στανίση “Συγγνώμη, κύριε ποιος είστε;”. Τα υποκοριστικά φανερώνουν οικειότητα ανάμεσα σε δύο άτομα κι αν κάποιος βιάζεται να τα χρησιμοποιήσει μάλλον έχει τη συνήθεια να το κάνει και επομένως νιώθει εύκολα οικειότητα, πιθανότατα με πολλά άτομα. Αν η αποκλειστικότητα δεν είναι το ζητούμενο, προχώρα με δική σου ευθύνη.
Το παράκανες με τα Like. Like στη φωτογραφία, Like στο post, Like στο Share, Like στο θάνατο της γάτας (0υπς!).Εντάξει, γουστάρεις αλλά μην το δείχνεις και τόσο, διαφορετικά κινδυνεύεις να θεωρηθείς ο “διώκτης του Facebook”.
Έχεις προβάρει τις ατάκες και φαίνεται. Οι “σικέ” ατάκες βγάζουν μάτι, ειδικά στο γραπτό λόγο. Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός, εξάλλου αυτό είναι το ωραίο κομμάτι της όλης διαδικασίας.
Ενέδωσε στην old school συνήθεια του να μιλήσετε στο τηλέφωνο. Τι είπα τώρα; Αφού έβαλα ατάκα “Στανίση”, θα κλείσω με ατάκα Βασίλη Καρρά “Τηλεφώνησε μου, ίσως να μας βγει σε καλό…” 😉
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!