Δεν γεννήθηκες interior designer, ούτε ζεις σε ένα σπίτι με 8 δωμάτια και 5 μπάνια ώστε να έχεις την πολυτέλεια να μη συνδυάζεις την πρακτικότητα με τη διακόσμηση,και στην τελική, θέλεις να ζεις σε ένα σπίτι που θα είναι σπιτικό για εσένα και την οικογένεια σου και φιλόξενο για τους καλεσμένους σου, οπότε καλό είναι να αποφύγεις ή να διορθώσεις τα ακόλουθα, και συνήθη, λάθη διακόσμησης:
1. Πίνακες που είναι κρεμασμένοι πολύ ψηλά
Θα το καταλάβεις αν οι καλεσμένοι σου παραπονιούνται για αυχενικό πρόβλημα μετά από κάθε επίσκεψη στο σπίτι σου και γενικά, φαίνεται περίεργο!
Το αλάνθαστο tip: Κρέμασε τους πίνακες στο επίπεδο της όρασης σου (εκτός αν συμβιώνεις με τον Φασούλα) ή αλλιώς υπολόγισε πως το κέντρο του πίνακα θα πρέπει να απέχει 1 μέτρο και 10 εκατοστά από το πάτωμα.
2. Πίνακες που είναι πολύ μικροί
Θα το καταλάβεις αν οι καλεσμένοι σου πλησιάζουν πολύ κοντά για να δουν το θέμα του πίνακα ή αν οι πίνακες φαίνονται πολύ μικροί σε σχέση με τα υπόλοιπα αντικείμενα στο χώρο.
Η λύση: Δημιούργησε μια σύνθεση στον τοίχο με πολλούς μικρούς πίνακες.
3. Το χαλί είναι πολύ μικρό για το χώρο
Θα το καταλάβεις αν ο χώρος φανεί κάπως φτωχικός ή μισοτελειωμένος.
Η λύση: Πάρε το μέτρο και οριοθέτησε την περιοχή που θεωρείς πως πρέπει να καλύπτει το χαλί σε αναλογία με το μέγεθος του δωματίου και στη συνέχεια αναζήτησε το χαλί που θα καλύπτει αυτή την περιοχή.
4. Έπιπλα που είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά για το χώρο
Αν χρειάζεται να κάνεις πολλές μανούβρες για να κινηθείς στο χώρο ή παίζεις μπάλα στο σαλόνι τότε έχεις διαλέξει λάθος έπιπλα για το χώρο.
Η λύση: Αν σου αρέσουν τα μεγάλα έπιπλα αλλά ο χώρος είναι μικρός, επένδυσε σε ένα μόνο μεγάλο κομμάτι όπως ένα μοναστηριακό τραπέζι και φρόντισε όλα τα άλλα να είναι μικρά σε μέγεθος όπως 2 διθέσιοι καναπέδες αντί για έναν μεγάλο καναπέ γωνία. Σε κάθε περίπτωση: μέτρα, μέτρα, μέτρα πριν αγοράσεις έπιπλα!
5. Να προσθέτεις το φωτισμό στο τέλος
Ίσως, το πιο συνηθισμένο λάθος στη διακόσμηση. Στην πραγματικότητα ο φωτισμός είναι βασικός γιατί καθορίζει αν ο χώρος θα είναι πρακτικός και φιλόξενος.
Η λύση: Διάβασε τις συμβουλές της interior designer μας, Χρύσας Μαρτίνη, κάνοντας κλικ εδώ.
6. Να προσπαθήσεις να τα έχεις όλα ταιριαστά
Τα σετ σαλονάκι-τραπεζάκια-κρεβατοκάμαρα σου θυμίζουν το σπίτι της μαμάς ή της γιαγιάς και γενικά δίνουν μια αφιλόξενη αίσθηση. Ζούμε στην εποχή του mix & match, οπότε μη φοβηθείς να πειραματιστείς μπερδεύοντας vintage με μοντέρνα στοιχεία.
7. Να ξεχνάς πως τα έπιπλα εξυπηρετούν τους ανθρώπους
Μπορεί ο καναπές να έχει άψογο σχεδιασμό αλλά να μην ενδείκνυται για movie nights με τον αγαπημένο ή την οικογένεια.
Η λύση: Σκέψου τη χρήση θέλεις να δώσεις στο χώρο. Αν θέλεις για παράδειγμα το σαλόνι σου να αποτελεί ένα χώρο οπού θα μαζεύεται η παρέα ή η οικογένεια και θα συζητάτε ή θα παίζετε επιτραπέζια διάλεξε βολικά έπιπλα και τοποθέτησε τα σε κοντινή απόσταση.
Επίσης, αν η κρεβατοκάμαρα σου θέλεις να είναι μόνο χώρος ύπνου ή σεξουαλικής συνεύρεσης και να μη χρησιμεύει παράλληλα ως γραφείο, επένδυσε σε ένα king size κρεβάτι, κράτα μίνιμαλ αναλογίες στον υπόλοιπο χώρο και ξέχνα την τοποθέτηση τηλεόρασης!
Όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση 😉
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!