Μια ωραία θεωρία ζωής είναι «καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες». Υπάρχουν ωστόσο κάποιες αποφάσεις που ξέρεις πως δεν είναι σωστές ή δεν θα έχουν θετική έκβαση τη στιγμή που τις παίρνεις. Μερικές σε οδηγούν σε ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα διηγείσαι στα εγγόνια σου, άλλες βγάζουν το χειρότερο εαυτό σου και κάποιες απλώς τις μετανιώνεις ξανά και ξανά. Ιδού οι κυριότερες:
- Όταν φωνάζεις, επιπλήττεις, κατηγορείς για τα ΠΑΝΤΑ τη μαμά σου…
…από το γεγονός ότι έχασε το αγαπημένο σου φουστάνι σε κάποια τακτοποίηση μέχρι την έλλειψη αυτοπεποίθησης που σε χαρακτηρίζει. Δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω συγγνώμη στη μαμά μου που κι εγώ έχω υπάρξει αρκετές φορές το παιδάκι-κούκλα του Τσάκι.
- Όταν πίνεις αυτό το τελευταίο σφηνάκι
Εννιά στις δέκα περιπτώσεις το μετανιώνεις το πρωί, ειδικά αν πρόκειται για υποβρύχιο.
- Όταν πίνεις αυτό το τελευταίο σφηνάκι και ξενυχτάς σε εργάσιμη μέρα που σημαίνει πως την επόμενη μέρα έχεις δουλειά ή σχολή.
Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό το «χαλαρό ποτό».
- Να δώσεις τον αριθμό του κινητού σου τηλέφωνου στον τύπο/τύπισσα που δεν πρόκειται να τηλεφωνήσεις ποτέ.
Δεν έχω συμβουλή για τη συγκεκριμένη κατάσταση γιατί η αλήθεια είναι πως είναι λίγο αγένεια να μην δώσεις τον αριθμό σου αν σου τον ζητήσει κάποιος. Αν πάρεις το δρόμο της δικαιολογίας, βρες μία πιστευτή, όχι του τύπου ‘’μπήκε ένα ρακούν και μου άρπαξε το κινητό…’’ και ευχήσου να μην πρόκειται για φορτικό τύπο-τύπισσα που θα σε τρελάνει στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα.
- Να ξοδεύεις χρήματα όταν δεν έχεις
Ναι, ξέρω αυτό το «χαλαρό ποτό» ακούγεται πολύ δελεαστικό αλλά στο τέλος του μήνα θα τη βγάζεις με κουτάκια μπύρας στο πάρκο και θα υποκρίνεσαι την κουφή γιαγιά σου όταν σε καλούν από την τράπεζα για εκείνη τη δόση της πιστωτικής κάρτας. Κανένα πρόβλημα, όσον αφορά τις μπύρες στο πάρκο, αλλά να, είναι που…
- …είχες συμφωνήσει εδώ και μήνες να παρευρεθείς σε εκείνο το δείπνο για την ενίσχυση εκείνης της μη κυβερνητικής οργάνωσης που αργότερα έμαθες πως έτρωγε τα χρήματα του δημοσίου, δηλαδή τα χρήματα που δίνεις εσύ για φόρους. Ηθικό δίδαγμα: Καλός ο προγραμματισμός αλλά επειδή η ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις, κάνε τα RSVP και τις κρατήσεις σε εστιατορία/ξενοδοχεία όταν θα είσαι απόλυτα σίγουρος πως θα έχεις τα ανάλογα χρήματα, χρόνο, διάθεση για να παρευρεθείς.
- Το «βρώμικο» μετά τα μεσάνυχτα
ΟΚ, μπορεί να θεωρηθεί βάλσαμο ενάντια στα «ξύδια». Το κακό με το «βρώμικο» είναι ότι συχνά πρόκειται όντως για βρώμικο φαγητό, προκαλεί στομαχικές διαταραχές που εμποδίζουν τον ήρεμο ύπνο και κάνει πολύ κακό στη σιλουέτα, τη χοληστερίνη κτλ.
Καμία μετάνοια ή προσεκτικές μετάνοιες 😉
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!