Μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πλήρως τι είναι αυτό που ψάχνει ο χρήστης στην απαιτητική digital καθημερινότητά του, δεν είναι άλλη από την Huawei, η οποία είναι γνωστό ότι έχει κάνει τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα wearables αλλά και στα tablets. Συνδυάζοντας την πρωτοπορία με την elegant κομψότητα και την μοναδική ποιότητα κατασκευής, τα tablet του εμβληματικού κολοσσού της τεχνολογίας είναι με μια λέξη… “αξεπέραστα”! Για αυτό και το MatePad 11.5 S PaperMatte Edition που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας έρχεται για να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία του και να προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης, τόσο στον αρχάριο όσο και στον πιο “ψαγμένο” χρήστη πυ αναζητάει κυρίως ένα δυναμικό τεχνολογικό εργαλείο παραγωγικότητας. Στο review που ακολουθεί πρόκειται να ξεκλειδώσουμε όλα τα μυστικά και να μάθουμε γιατί είναι το κορυφαίο mid-range tablet της αγοράς… 

 

Elegant but… functional!

Μπορεί το MatePad 11.5’’ S να εντάσσεται στην μεσαία κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Huawei δεν έδωσε βαρύτητα στα υλικά κατασκευής του. Το ποιοτικό full metal πλαίσιο που το περιβάλλει χαρίζει εντυπωσιακά επίπεδα αντοχής, αλλά και μια sleek κι εξαιρετικά premium στον χρήστη. Αρκετά ντελικάτο αλλά και stylish, το νέο tablet της οικογένειας των MatePad «ζυγίζει» κοντά στα 510 γραμμάρια, ενώ το πάχος του παίζει στο αδιανόητο 6.2mm, που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτεπίλεπτο tablet. Με ένα screen-to-body ratio που αγγίζει το 87% και με τη λογική ενός Full View Display, το MatePad 11.5’’ S προσφέρει μια πολύ μεγάλη επιφάνεια που σίγουρα θα την εκτιμήσουν οι power users. Η elegant αισθητική του απεικονίζεται σε κάθε σπιθαμή της συσκευής, ακόνη και στο camera module, όπου θυμίζει πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά.

Η δε πίσω επιφάνεια έχει μια ειδική επίστρωση, η οποία αποτρέπει τις ενοχλητικές δαχτυλιές, αλλά και τους λεκέδες. Η δε ύπαρξη τριών διαφορετικών χρωματικών επιλογών (Violet, Silver Frost και Space Grey) σίγουρα θα αρέσει στους users, οι οποίοι έχουν βαρεθεί στο κλασικό μαύρο χρώμα. Σε γενικές γραμμές, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά στιβαρή πρόταση, η οποία συγχρόνως είναι αρκετά elegant, θυμίζοντας μάλιστα tablets που φλερτάρουν σε αισθητικό επίπεδο με την κατηγορία των high-end.

 

Τηρώντας την παράδοση, το focus του MatePad 11.5’’ S πέραν της εξαιρετικά στιβαρής κατασκευής, ξεχωρίζει για τον πολυλειτουργική του φύση, η οποία ουσιαστικά συνενώνει τον κόσμο ενός laptop με ένα tablet. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά η ύπαρξη ενός συνοδευτικού μαγνητικού keyboard, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο tablet να μεταμορφωθεί σε ένα είδος laptop (εφάπτεται μαγνητικά μέσω των ειδικών POGO pins που βρίσκονται στην κάτω επιφάνεια του), με τα πλήκτρα του να διακρίνονται για την εξαιρετικά γρήγορη απόκριση.

Παράλληλα, το εν λόγω flexible keyboard μπορεί να μεταμορφωθεί τόσο σε stand (το πίσω τμήμα του μπορεί να αποκολληθεί) και έτσι σε συνδυασμό με το πενάκι M-Pen της Huawei να προσφέρει μια εντυπωσιακά άνετη και ξεκούραστη εμπειρία γραψίματος. Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε απλώς να απολαύσετε το tablet σας σε μια κλασική λειτουργία tablet, το μαγνητικό keyboard χρησιμεύει και ως μια εξαιρετική προστατευτική θήκη. Χωρίς αμφιβολία, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι με την ύπαρξη της θήκης ενδυναμώνεται ο πολυλειτουργικός χαρακτήρας της συσκευής, προσφέροντας πολλές δυνατότητες για τον power user.

PaperMatte and it feels like… paper!

Η Huawei με το νέο MatePad επιχειρεί να προσφέρει μια εμπειρία χρήσης που παραπέμπει στο χαρτί, δίνοντας στον user τη δυνατότητα από το να ζωγραφίζει, να διαβάζει ξεκούραστα και να κρατάει σημειώσεις. Χρησιμοποιώντας μια ειδική αντιθαμβωτική τεχνολογία, το display του MatePad αφήνει την αίσθηση ότι πατάς πάνω σε μια ξεχωριστή επιφάνεια, προσφέροντας μάλιστα όχι μόνο ένα paper-like feeling αλλά και μια οθόνη, η οποία δεν κουράζει τα μάτια. Περιγράφοντας περισσότερο τα τεχνικά του display, εδώ η οθόνη είναι απλώς state-of-the art, καθώς πρόκειται για ένα IPS LCD display με ανάλυση στα 2800 x 1840 pixels, επενδυμένο με νανοτεχνολογία, το οποίο διαθέτει ανάλυση στα 2.8K με adaptive refresh rate που κυμαίνεται από τα 30 έως τα 144Hz. Το δε contrast ratio παίζει στα 1500:1, ενώ η πυκνότητα στα pixels ανέρχεται στα 291ppi.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους της Huawei και τις επιστημονικές μελέτες που έχουν εκπονήσει, τα tablet που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία PaperMatte  στο display παρέχουν μια πιο ξεκούραστη εμπειρία κατά 14% σε σύγκριση με άλλα anti-glare tablets που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ υπολογίζεται ότι οι τεχνολογίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του display αποτρέπουν την κούραση των ματιών κατά 34% (το tablet συνοδεύεται από reflection-free certification, flicker-free και low blue light πιστοποιήσεις της TUV Rheinland). Αδιαμφισβήτητα, η οθόνη τεχνολογίας PaperMatte ουσιαστικά μειώνει τις αντανακλάσεις, εξομαλύνει το φως και χαρίζει ένα ξεκάθαρα smooth control. Υπολογίζεται ότι η ειδική επικάλυψη του display καταπολεμάει το καθρέφτισμα σε ποσοστό που αγγίζει το 60%. Μάλιστα, το εκπληκτικό PaperMatte display μειώνει το περιβαλλοντικό φως κατά 99%!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε ότι η απόκριση με το πενάκι είναι φανταστική (το νέο M-Pencil 3ης γενιάς – που πωλείται ξεχωριστά – διαθέτει περισσότερα από 10.000 σημεία πίεσης) και μάλιστα η πατενταρισμένη τεχνολογία NearLink της Huawei (με την οποία μέσω ενός built-in chip συνδέεται on-the-fly τόσο το magnetic keyboard, όσο και το M-Pencil) κάνει το Bluetooth να… ντρέπεται, καθώς η lagless απόκριση που προσφέρει στον χρήστη καταλαβαίνει 6 φορές περισσότερο την πίεση που ασκεί ο user. Η προαναφερθείσα εξαιρετική απόκριση μετατρέπει ουσιαστικά το stylus σε ένα πανίσχυρο εργαλείο δημιουργίας, όπου μέσω της ειδικής εφαρμογής GoPaint, κάθε δημιουργικός user δύναται να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Πριν ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στην οθόνη του MatePad 11.5’’ S, αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσω των εύχρηστων settings του HarmonyOS 4.2, η εναλλαγή από το κανονικό mode σε αυτό ενός βιβλίου (σε black & white) γίνεται πανεύκολα! Και ένα στοιχείο που σίγουρα μας έκανε εξαιρετική εντύπωση έχει να κάνει με τις εντυπωσιακές διευκολύνσεις που προσφέρει το software της Huawei, με τους χρήστες του MatePad 11.5’’ S να εκμεταλλεύονται στο έπακρον έξυπνες λειτουργίες όπως είναι η δυνατότητα για multi-window παράλληλη εργασία, ή το SuperHub, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την αθρόα συνένωση και την ανταλλαγή data και περιεχομένου, ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές της Huawei, όπως είναι για παράδειγμα τα smartphones ή τα tablet της γνωστής εταιρείας.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω χρειάζονται και έναν αξιόλογο επεξεργαστή και εδώ το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς το octa-core chipset της Huawei που κατοικεί στο εσωτερικό του σε συνδυασμό με τα 8GB RAM είναι ικανά να τρέξουν τις περισσότερες απαιτητικές εφαρμογές του σήμερα. Σε επίπεδο storage, το νέο tablet της Huawei προσφέρει 256GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία αν μη τι άλλο είναι αρκετά για τους περισσότερους χρήστες, ενώ επιπλέον στο κομμάτι της συνδεσιμότητας το πολυεργαλείο της Huawei υποστηρίζει Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac/6, dual-band και Bluetooth 5.2, ενώ οι δύο κάμερες, μία selfie cam και ένας main sensor, προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις με ανάλυση στα 8 και 13MP αντίστοιχα.

Παράλληλα, ένα από τα πιο δυνατά του στοιχεία είναι και ο φανταστικός ήχος, καθώς τα premium ηχεία του, παράγουν ένα μοναδικό ακουστικό αποτέλεσμα που διακρίνεται για την ένταση και για την καθαρότητά του. Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας του ανέρχεται στα  8800mAh, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα αυτονομίας, ακόμα και ύστερα από βαριά χρήση.

Unlimited creativity… κι όχι μόνο!

Με τιμή που κυμαίνεται στα 499 ευρώ (Ρίξτε μια ματιά και στα offers που τρέχουν από την Huawei, καθώς μέχρι τις 14 Ιουλίου μπορείτε να πάρετε μαζί και το M-Pencil εντελώς free), αναμφίβολα το MatePad 11.5’’ πρόκειται για ένα πολυεργαλείο δημιουργικότητας που θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό «όπλο» στα χέρια κάθε σπουδαστή ή δυναμικού εργαζόμενου. Παράλληλα, πέραν της παραγωγικότητας που χαρίζει καλύπτει και entertainment ανάγκες για κάθε χρήστη που επιθυμεί ένα tablet για να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα κορυφαία mid-range tablets για το 2024 και μια υπενθύμιση ότι η Huawei λατρεύει την καινοτομία!