Αυτή η εύκολη συνταγή μαρμελάδας φραγκοστάφυλου χρησιμοποιεί ολόκληρο το φρούτο για μια τάρτα, πλούσια κονσέρβα που δένει καλά. Είναι εξαιρετικό σε τραγανό φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης ή με κουτάλι σε χυλό το πρωί. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο ζάχαρης για αυτή τη συνταγή.
Συστατικά
- 300g φρέσκο φραγκοστάφυλο
- 300g κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη
- 1 μικρό λεμόνι, μόνο χυμός
Μέθοδος
- Διαλέξτε όλα τα κοτσάνια από τα μαύρα φραγκοστάφυλα, τοποθετήστε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με 250ml νερό και αφήστε τα να βράσουν. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή έως ότου η φλούδα της σταφίδας είναι πολύ τρυφερή και τα υγρά έχουν σχεδόν εξατμιστεί.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, βράστε και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 105C σε ένα θερμόμετρο ζάχαρης.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε σε ζεστά, καθαρά βάζα και σφραγίζουμε αμέσως.
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;