Ένα επιδόρπιο που λιώνει στο στόμα, πλούσιο σε σοκολάτα και προέρχεται απο τη διάσημη Ιαπωνική σοκολάτα Nama.
Υλικά
- 300 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ψιλοκομμένη πολύ
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 10 γρ βούτυρο
- Αλάτι
- Σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε την παχύρρευστη κρέμα στους 50ºC και σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν όλα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέστε το μείγμα σοκολάτας. Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάλτε τη σοκολάτα νάμα από το ψυγείο και την κόψτε την σε τετράγωνα περίπου 2,5 εκ. x 2,5 εκ. με ένα ζεστό μαχαίρι. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.