Δεν έχουμε δεκάρα τσακιστή. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα έργα, να αναλάβουμε διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς, ούτε να επενδύσουμε το παραμικρό ποσό για κοινωνική πολιτική. Παιδεία και Υγεία πάνε κατά διαόλου ενώ αντίθετα ανεργία και φτώχεια καλπάζουν.
Με λίγα λόγια χρεοκοπήσαμε, πτωχεύσαμε ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Έχουμε μια σειρά από προβλήματα που για να λυθούν χρειάζονται χρήματα που προφανώς δεν υπάρχουν. Όλα τα προβλήματα της χώρας όμως έχουν να κάνουν με την έλλειψη χρημάτων; Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε εν μέσω κρίσης χωρίς κανένα οικονομικό κόστος. Ας συμφωνήσουμε ότι θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα φτιάξουμε όλα όσα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και δεν χρειάζονται χρήματα για να διορθωθούν. Αν μετά από αυτή την προσπάθεια συνεχίσουμε να είμαστε χρεοκοπημένοι τουλάχιστον θα μπορούμε να καμαρώνουμε ότι έχουμε φτιάξει μια καλύτερη ζωή, φτωχή μεν αλλά καλύτερη.
Η φύση δίνει την δυνατότητα να γίνεις γονιός στους περισσότερους ανθρώπους. Δεν ζητά ψυχιατρική γνωμάτευση, φορολογική δήλωση, πτυχίο πανεπιστημίου, πιστοποιητικό πατρικής ή μητρικής ικανότητας. Λάθος ή σωστό είναι έτσι και δεν θα κρίνω εγώ τη φύση. Αυτή η απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου συν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μεγαλώνουν σε αρρωστημένο και ακατάλληλο περιβάλλον και τα ορφανοτροφεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα.
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι διαδικασίες για την υιοθεσία είναι ουσιαστικές και σύντομες. Τα οργανωμένα κράτη εξετάζουν το πόσο υγειές είναι το περιβάλλον των υποψήφιων γονιών και αν δεν υπάρχουν ενστάσεις δίνουν το παιδί με την λογική ότι από το ορφανοτροφείο θα είναι σίγουρα καλύτερα. Δεν απαιτούν να είσαι πλούσιος απλά να μεγαλώσει το παιδί σε ένα υγειές περιβάλλον ζητούν. Υπάρχουν κράτη που εξετάζουν ακόμα και την υιοθεσία από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια που έχουν παντρευτεί, δηλαδή πιστεύουν ότι ένα παιδί είναι καλύτερο να ζει σε ένα ομοφυλοφιλικό περιβάλλον από το περιβάλλον του ορφανοτροφείου (εμένα με σοκάρει). Η λογική πάντως είναι τα παιδιά να φύγουν από τα ιδρύματα και να μπουν σε σπίτια. Αυτό και δημιουργεί υγιείς ανθρώπους και δίνει χαρά σε ζευγάρια που θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί αλλά δεν μπορούν.
Στην Ελλάδα για να υιοθετήσεις ένα παιδί πρέπει να είσαι πλούσιος, δημόσιος υπάλληλος ή και τα δύο. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και εντελώς γραφειοκρατικές. Εκατοντάδες παιδιά μεγαλώνουν σε ιδρύματα ενώ υπάρχουν πολλά ζευγάρια που θα ήθελαν να τα μεγαλώσουν αλλά ή φοβούνται το τέρας της γραφειοκρατίας και δεν προσπαθούν ή απελπίζονται προσπαθώντας μάταια να πείσουν το κράτος ότι αξίζουν να γίνουν γονείς, παρότι ενδεχομένως δεν είναι οικονομικά δυνατοί.
Το δώρο που η φύση δίνει απλόχερα στον οποιονδήποτε το Ελληνικό Κράτος το αρνείται σε όσους δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι τουλάχιστον άνετοι οικονομικά.
Τα παιδιά θέλουν οικογενειακή θαλπωρή όχι πλούτη και εξασφάλιση, αν το καταλάβουμε θα αδειάσουν τα ιδρύματα και θα γεμίσουν οι παιδικές χαρές. Τι λέτε χρειάζεται αύξηση του ΑΕΠ για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα;
Στείλε την δική σου ιδέα για ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί χωρίς ευρώ στο [email protected]
Αγαπάει την Αθήνα και τον Αθλητισμό, στα 24 του έγινε ο νεότερος Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου και για τη δράση του στον Πρωτέα απέσπασε το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας 2011» το «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» είναι το πρώτο του βιβλίου.