Μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις με λίγο λευκό κρασί.
Υλικά
400g αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
250g τριμμένο τσένταρ
20 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη μουστάρδα, 1 ½ αλάτι, τη ζάχαρη άχνη, το θυμάρι και ½ κγ πιπέρι. Προσθέτουμε στη συνέχεια 250ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα ενώ κλείνουμε με μια μεμβράνη ώστε να φουσκώσει για περίπου μια ώρα. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη που την έχουμε ανοίξει σε στρογγυλό σχήμα και κόβουμε από έξω προς τα μέσα 20 λωρίδες προσέχοντας να μην κοπεί τελείως και να σχηματίσει έναν κύκλο στη μέση. Γεμίζουμε με τριμμένο τυρί και τυλίγουμε με μια φέτα μπέικον. Λαδώνουμε το πάνω μέρος και στη συνέχεια ψήνουμε για 20 λεπτά.