Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Μου αρέσει το Cheesecake! Τρελαίνομαι για τη κρεμώδη αίσθηση που σου αφήνει. Από την άλλη δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα σοκολατένιο Brownies. Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε τα δύο γλυκά ένα;

Υλικά

Για το cheesecake

1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

¼ φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

1 φλιτζάνι λευκά κομματάκια σοκολάτας

Για το Brownie

¼ φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας γάλακτος

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

⅔ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αυγό. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές απλώνουμε τα λευκά τσιπ σοκολάτας και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Για το brownies χρησιμοποιώντας μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν καλά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλευρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ενώ στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε το μισό του σοκολατένιου μείγματος και προσθέτουμε από πάνω με το μείγμα του cheesecake. Τέλος, περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα ξανά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.