Μια μοναδική δημιουργία για όσους αγαπούν τη nutella αλλά και το cheesecake. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα συνδυάσεις;
Υλικά
Για τη βάση
1,5 πακέτο πτι-μπερ
1 κουταλιά της σούπας nutella
Για την κρέμα
130 γρ βούτυρο
2 φλ nutella
1 φλ ζάχαρη άχνη
1 πακέτο philadelphia
Για την επικάλυψη
130 γρ σοκολάτα
1 κγ βούτυρο
1/2 φλ κρέμα γάλακτος
1,5 φλ τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ κάνουμε τα μπισκότα σκόνη ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τη nutella και ανακατεύουμε ξανά. Όταν το μείγμα είναι πλέον ομοιογενές, το απλώνουμε στο ταψάκι το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε και το στρώνουμε με ένα κουτάλι. Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο ενώ προσθέτουμε τη nutella και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε κάνουμε την τελική επικάλυψη όπου σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ενώ σε μπολ σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
Τέλος, περιχύνουμε με το μείγμα το cheesecake προσθέτοντας και το φουντούκι και το σκεπάζουμε ξανά για 2 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε.